Logo Luidsprekers Refoamen groot
Luidsprekers Refoamen
Voor een complete revisie van uw luidsprekerboxen
Telefoon: 06 13624430

Het Refoamen

Wanneer de foamranden van uw luidsprekers, ook wel rolranden genoemd, verteerd zijn heeft dat niet alleen invloed op het geluid, maar het kan uw luidsprekers ook verder beschadigen. Wanneer Luidsprekers Refoamen uw luidsprekers voorziet van nieuwe foamranden, krijgen de luidsprekers hun oorspronkelijke klank weer terug en wordt verdere schade voorkomen. Dit vervangen van de foamranden heet 'refoamen'.

luidspreker refoamen

De Werkwijze

Eerst wordt de oude foam- of rolrand verwijderd waarbij uiteraard de conus niet mag beschadigen. Daarna wordt de nieuwe rand aan de conus en het frame gelijmd. Hierbij wordt er goed opgelet dat de conus na het lijmen weer perfect uitgelijnd is. Bij het monteren van de nieuwe rand wordt er gezorgd dat deze op dezelfde manier wordt geplaatst als de oude rand, dat wil zeggen, aan de achterkant van de conus als dat origineel ook zo was, anders weer op de voorkant.

De Foamrand

De gekozen nieuwe foamrand is zo veel mogelijk gelijk aan de originele rand. Niet alleen qua afmetingen, maar ook qua stugheid. Een te stugge rand belemmert de conus in zijn bewegingen, een te slappe rand geeft te weinig stabiliteit aan de conus. Daarom monteer ik ook weer een foamrand en niet een rubberrand, want een rubberrand is stugger waardoor het karakter van de luidspreker wordt aangetast.

Refoamen is Zinvol

Refoamen is al snel goedkoper dan nieuwe boxen kopen. Bovendien krijgt u het vertrouwde geluid terug waar u vroeger zo van genoot. Refoamen verhoogt natuurlijk ook weer de waarde van de boxen.

De Kosten

De kosten per box zijn afhankelijk van het aantal foamranden dat vervangen moet worden. De prijs voor het vervangen van een rand is afhankelijk van de diameter van de luidsprekers en begint al bij 30,-. Dit is inclusief materiaal en montage. Vraag een offerte aan voor een exacte prijs, of neem contact op met Luidsprekers Refoamen over de mogelijkheden.facebook  Google+